افزایش امنیت سایت یکی از اصلیترین کارهایی است که باید در هر وبسایتی رعایت شود. امنیت وبسایت تا حدود زیادی به هاست، سیستم مدیریت محتوا و فعالیتهای متفرقهای که شما در سایت خودتان انجام میدهید بستگی دارد که ما در آموزش طراحی سایت از مبتدی تا پیشرفته هم این موضوع را کامل توضیح دادیم.
البته هیچوقت نمیشود گفت که سایتهای شما دارای امنیت 100 درصد هستند. ولی یکسری نکات ابتدایی وجود دارد که شما با رعایت کردن آنها میتوانید امنیت وبسایت خودتان را تا حد زیادی افزایش دهید.
در ادامه این مقاله از آرتی وب قصد داریم تا شما را با چند نکات امنیتی جهت تامین امنیت وب سایت آشنا کنیم.
هک شدن همیشه یکی از اصلیترین دغدغههای مدیران کسب و کارهای اینترنتی بوده؛ شاید این موضوع برای افرادی که تازه سایت خودشان را راه اندازی کردند زیاد مهم نباشد؛ ولی قطعا خطر هک شدن میتواند کابوس افرادی باشد که صاحب کسب و کارهای اینترنتی هستند.
همانطور که در مقدمه هم گفتیم، هیچوقت نمیتوان امنیت 100 درصد را در اینترنت برقرار کرد. ولی یکسری نکاتی هستند که با رعایت کردن آنها، امنیت سایت شما به حداکثر میرسد.
در ادامه این نکات را با هم بررسی میکنیم:
ما در دوره آموزش طراحی سایت از مبتدی تا پیشرفته گفته بودیم که بروزرسانی مستمر یکی از ویژگیهای افزونه خوب به شمار میرود؛ همانطور که میدانید، آپدیتها جهت اضافه کردن امکانات جدید و از بین بردن باگهای امنیتی هستند.
اگر شما این افزونهها را آپدیت نکنید، یعنی اینکه این مشکلات امنیتی همچنان در سایت شما حضور دارند و خدا نکند که هکر از این مشکل امنیتی سایت شما با خبر شود. این افراد معمولا با نرم افزارهای مخصوص، اقدام به اسکن سایتهای مختلف میکنند و به دنبال یک مشکل امنیتی میگردند تا با استفاد از آنها، به سایت نفوذ کنند.
پس در اولین مرحله از افزایش امنیت سایت باید به فکر آپدیت به موقع همه افزونههای خودتان باشید.
امروزه چه کاربران و چه موتورهای جستجو، همه با اهمیت SSL آشنا هستند. URL امن هم میتواند نقش زیادی در افزایش امنیت سایت داشته باشد؛ پس بهتر است که هر چه زودتر، Https را بر روی سایت خودتان پیاده کنید.
حتی آماتورترین افراد هم میدانند که گذرواژه قوی یک سد محکم در برابر نفوذگران است. اگر شما به فکر بهبود امنیت سایت خودتان هستید، پس حتما از سختترین گذرواژهها استفاده کنید.
بعضیها فکر میکنند که فقط باید گذرواژهای انتخاب کنند که به ذهن هیچکسی نرسد؛ این طرز فکر در جاهای دیگر به مانند پسورد گوشی و … جوابگو است. ولی در بحث سایت نه! نفوذگران با استفاده از ابزارهای مختلف، اقدام به کرک یا شکستن پسورد شما میکنند و برای اینکه عملیات کرک شکست بخورد، شما باید از قویترین پسوردها استفاده کنید.
بهتر است پسورد شما بیش از 8 کاراکتر و ترکیبی از اعداد، حروف انگلیسی بزرگ و کوچک، سیمبول باشد.
امنیت یکی از اصلیترین دلایل انتخاب هاست به شمار میرود و اگر هاست شما دارای چنین ویژگی نیست، پس حتما شرکت هاستینگ خودتان را عوض کنید.
اگر هاست شما امنیت لازم را نداشته باشد، مراحل دیگر به مانند انتخاب پسورد قوی، آپدیت افزونه، نصب SSL و … هیچ فایدهای ندارد.
تهیه نسخه پشتیبان نمیتواند باعث افزایش امنیت سایت در برابر حمله هکرها شود؛ ولی همانطور که گفتیم، امنیت سایت هیچوقت 100 درصد نیست و برای همین، داشتن نسخه پشتیبان میتواند خسارات وارد شده را به حداقل برساند.
بهتر است که به صورت هفتگی یا حداقل یک بار در ماه، از سایت خودتان یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
امنیت سایت برای کسانی که از سایت خودشان درآمد کسب میکنند بسیار مهم است. این سوال به مانند این است که یک نفر بگوید چرا باید جلوی دزدی از مغازه خودم را بگیرم؟!
در بین CMS آماده، وردپرس بیشترین امنیت را دارد؛ ولی اگر برنامه نویس بتواند تمامی نکات لازم در طراحی CMS اختصاصی را رعایت کند، قطعا امنیت CMS اختصاصی از CMS آماده بیشتر است.
افزونههای زیادی به مانند All In One WP Security در مخزن وردپرس وجود دارند؛ ولی هیچ کدام نمیتواند امنیت شما را تضمین کند. شما در کنار نصب این افزونهها، باید حتما نکات امنیتی را رعایت کنید.
در این مقاله از rtweb سعی کردیم تا شما را نکات مربوط به افزایش امنیت سایت آشنا کنیم. البته نکات بسیار زیادی وجود دارند که میتوان از آنها به عنوان نکات امنیتی اسم برد. در این پست فقط سعی کردیم تا بهترین و مهمترین نکات را با هم بررسی کنیم.
یادتان باشد که گوگل هم با نکات امنیتی آشناست و امنیت یکی از اصلیترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل به شمار میرود. پس حتی اگر برای رعایت اصول سئو هم که شده، نکات امنیتی را جدی بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید