جواب به سوال چگونه سایت بسازیم از چند سال تا به الان، زمین تا آسمان فرق کرده؛ اگر یادتان باشد، اگر شما چند سال پیش قصد طراحی یک سایتی را داشتید، باید حتما به یک شرکت طراحی سایت مراجعه میکردید تا در ازای دریافت مبالغ بالا، یک سایتی را برای شما طراحی کنند.
ولی امروزه و در سال 2022 شما با هزینههای بسیار کمتر هم میتوانید یک سایتی ایده آل برای خودتان طراحی کنید. ما در سری آموزش طراحی سایت از مبتدی تا پیشرفته درباره روشهای مختلف طراحی سایت صحبت کردیم.
در این پست از آرتی وب قصد داریم تا ببینم چگونه سایت بسازیم و مراحل طراحی سایت در سال 2020 را با هم بررسی کنیم.
اکثر مردم فکر میکنند که طراحی سایت فقط با استفاده کدنویسی انجام میشود؛ ولی امروزه تعداد زیادی از سیستمهای مدیریت محتوا به مانند وردپرس وجود دارد که شما میتواند به راحتی و بدون حتی یک خط کدنویسی، سایت مدنظر خودتان را طراحی کنید.
ولی خب این دلیل نمیشود که اصول و قواعد طراحی سایت را فراموش کنیم؛ از گذشته تا به الان، یکسری الزامتی برای طراحی سایت نیاز بوده که البته آنها هم نیاز به کدنویسی ندارند. در ادامه این مسائل را با هم بررسی میکنیم:
در اولین قدم از مراحل پیاده سازی یک وب سایت باید یک دامنه برای کسب و کار اینترنتی خودتان انتخاب کنید. ما در آموزش طراحی سایت از مبتدی تا پیشرفته درباره اینکه دامنه چیست و چه دامنهای به درد کسب و کار ما میخورد صحبت کردیم.
هر دامنهای معنی خاص خودش را دارد؛ برای مثال دامنههای .com مخصوص سایتهای بین المللی هستند و .ir هم برای سایتهای فارسی زبان. البته این دلیل نمیشود که شما مجبور به استفاده از نوع خاصی هستید.
در ادامه یکسری از ویژگی دامنه خوب را بررسی میکنیم:
هاست یا HOST به معنی فضای میزبانی است؛ به این شکل که کل فایلها و رسانههایی که در داخل سایت شما قرار میگرند، بر روی فضای میزبانی یا همان هاست ذخیره میشوند. اگر متوجه معنی هاست نشدید، یک مغازهای (هاست) تصور کنید که شما کلیه اجناس خودتان (فایل) را در آن قرار میدهید.
به هیچ وجه به سادگی از کنار هاست نگذرید؛ چون به همان اندازه که یک هاست خوب میتواند به کیفیت سایت شما کمک کند، به همان اندازه هم میتواند سایت شما را از بین ببرد. انواع مختلفی از هاست وجود دارد که در پست هاست چیست به این موضوع پرداختیم. شما باید با بررسی پروژه خودتان، بهترین هاست را برای کسب و کار اینترنتی خودتان انتخاب کنید.
در ادامه چند نمونه از ویژگیهای یک هاست خوب را بررسی میکنیم:
تنظیمات متفرقه مربوط به ثبت DNS هاستینگ است. هر هاستینگی DNS یا Domain Name Server مخصوص به خودش را دارد که باید آن را در پنل دامنه خودتان ست کنید.
اگر از DNS هاستینگ مطلع نیستید، میتوانید یک تیکت به پشتیبانی بزنید و از آنها درخواست کنید تا DNS خودشان را برای شما بفرستند.
بعد از اینکه DNS را در پنل دامنه خودتان ثبت کردید، معمولا تا حداکثر 24 ساعت طول میکشد DNS به طور کامل ثبت شود.
یکی از دیگر از نیازهای طراحی سایت، یک سیستم مدیریت محتوا یا همان CMS است؛ در بین تمامی CMSهای موجود، وردپرس از همه محبوبتر، معروفتر و دارای امکانات بیشتری است و اگر کسی بپرسد که چگونه سایت بسازیم، با جرات میتوانیم از وردپرس اسم ببریم. پس ما هم از این قسمت به بعد، مراحل طراحی سایت با وردپرس را پیش میگیریم.
شما باید فایل وردپرس را از سایت وردپرس فارسی دانلود کنید و سپس آن را در پوشه Public_html هاست خودتان آپلود کنید.
سپس به بخش دیتابیس هاست خودتان بروید و یک دیتابیس جدید بسازید.
بعد از انجام این دو مرحله، حالا آدرس سایت خودتان را در مرورگر وارد کنید. اگر مراحل بالا را درست انجام داده باشید، یک صفحهای مبنی بر خوش آمد گویی از طرف وردپرس به شما نشان داده میشود.
سپس باید اطلاعاتی که وردپرس از شما میخواهد را وارد کنید و در نهایت هم وارد پنل کاربری خودتان شوید.
سایت شما طراحی شد و الان آماده استفاده است. حالا شما دیگر باید سایت خودتان را سفارشی سازی کنید. یعنی اینکه برای سایت خودتان و بر اساس نیازی که دارید، یک قالب انتخاب کنید و آن را بر اساس نیاز کاربران خودتان سفارشی سازی کنید.
سپس باید با استفاده از مراحل تولید محتوا و سئو، سایت خودتان را به درآمد برسانید.
کاملا رایگان نه! ولی میتوانید هزینه خودتان را حد امکان کاهش دهید.
اگر شما مبتدی هستید و نیاز به یک دوره حرفهای برای افراد مبتدی دارید، میتوانید به دوره آموزش طراحی سایت از مبتدی تا پیشرفته سایت rtweb مراجعه کنید.
بدون هیچ شکی وردپرس! بیش از 50 درصد سایتهای دنیا بر روی وردپرس راه اندازی شدند که همین اعداد نشان دهنده همه چیز است.
دیدگاهتان را بنویسید