هاست چیست؟ این سوال یکی از اصلیترین سوالات ذهن افراد تازه کار است. یکی از مهمترین بخشهایی که در آموزش طراحی سایت از مبتدی تا پیشرفته پرداختیم، مربوط به خرید و راه اندازی هاست بود؛ هاست (HOST) به یک فضای میزبانی گفته میشود که تمامی اطلاعات اعم از نوشته، عکس، فیلم، CMS و … بر روی آن بارگذاری و ذخیره میشود.
در ادامه این پست از آرتی وب قصد داریم تا شما را با معنی هاست و همچنین انواع آن آشنا کنیم.
هاست یک کلمه انگلیسی (HOST) است که معنی میزبان را میدهند. خرید هاست یکی از اصلیترین مراحل طراحی سایت است؛ به این صورت که بعد از خرید دامنه، باید به فکر خرید هاست باشید تا بتوانید CMS و قالب مدنظر خودتان را نصب کنید.
هر هاستی با کانفیگهای مختلفی طراحی شده. یک طراح سایت باید اول از همه پروژه خودش را بررسی کند و نیازهای پروژهاش را بسنجند. در نهایت طبق نیازهایی که پروژهاش دارد، یک هاست مناسب برای سایت خودش انتخاب کند.
همانطور که گفتیم، همه هاستها از کانفیگهای مختلفی ساخته شدند که در مواردی به مانند رم، فضای باند، CPU، دیتابیس و … با هم تفاوت دارند.
تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است و نیازهای مردم هم مطابق با تکنولوژی، رشد میکند. در گذشته فقط یک نوع هاست وجود داشت که هر چه گذشت، بر انواع آنها اضافه شد.
در آموزش طراحی سایت از مبتدی تا پیشرفته درباره هاستهای اشتراکی و اختصاصی صحبت کرده بودیم؛ در ادامه این بخش قصد داریم تا کمی تخصصیتر به بحث انواع هاستها بپردازیم:
همانطور که از اسم آن هم مشخص است، به هاستی که به صورت اشتراکی استفاده میشود را هاست اشتراکی میگویند؛ یعنی اینکه مثلا 10 سایت به طور همزمان در حال استفاده از هاست هستند.
هر سرور به بخشهای مختلفی تقسیم میشوند که هر بخش آن را با اسم هاست میشناسند و هر هاست هم وظیفه میزبانی یک سایت را دارد؛ یعنی اینکه هر سایتی میتواند از تمامی منابع سرور به صورت اختصاصی استفاده کند؛ ولی در هاست اشتراکی به این شکل نیست و هیچ کسی صاحب کل هاست نیست.
معمولا مشکلات زیادی در هاستهای اشتراکی رخ میدهد؛ چون اگر فعالیت یکی از سایتها باعث اختلال در هاست شود، کل هاست و همه سایتهایی که بر روی آن پیاده شدند، داون میشود.
همچنین مشکلات امنیتی زیادی در این هاستها دیده میشود و همچنین به دلیل درخواستهای زیاد، سرعت این هاستها پایینتر از بقیه هاستها میباشد.
هاست اشتراکی قیمت کمتری نسبت به بقیه هاستها دارد و برای افرادی مناسب است که ابتدای کار طراحی سایت هستند.
هاست نیمه اختصاصی تفاوت زیادی با هاست اشتراکی ندارد؛ ولی نسبت به هاست اشتراکی، دارای قدرت بیشتری است. در این نوع هاست معمولا یک سرور را به وسیله نرم افزارهای مجازی سازی به چند بخش مختلف تقسیم میکنند و هر بخش هم به عنوان یک سرور مجزا فعالیت میکند.
در بین مواردی که تا الان معرفی کردیم، هاست اختصاصی از همه آنها بهتر و قدرت بیشتری دارد. چون برخلاف هاست اشتراکی و نیمه اختصاصی، هر سایت میتواند از تمامی منابع سرور به صورت اختصاصی استفاده کند.
طبق تعریف بالا، میتوانیم بفهمیم که هاست اختصاصی هیچکدام از مشکلات هاست اشتراکی به مانند سرعت پایین، درخواست زیاد، امنیت پایین و … را ندارد.
هاست اختصاصی در مقایسه با دو هاست بالا، دارای قیمت بیشتری هستند و معمولا برای پروژههای جدیتر از آنها استفاده میشود.
بهترین تکنولوژی هاست در دست هاست ابری است. چون چند سرور به طور همزمان و با تمامی امکاناتشان، در حال سرویسدهی به سایتها هستند؛
در هاست اختصاصی همیشه این مشکل وجود دارد که اگر سرور داون شود، سایت نیز از کار میافتد. ولی در هاست ابری و به دلیل اینکه چندین سرور به طور همزمان در حال سرویس دهی هستند، اگر یک سرور از کار بیفتد، بقیه سرورها مسئولیت او را بر عهده میگیرند.
میتوان گفت که امکان داون شدن سایت شما وقتی از هاست ابری استفاده میکنید، تقریبا صفر است!
هاست وردپرس درواقع همان هاستهای لینوکس هستند که با یکسری کانفیگهای خاص که مخصوص سیستم مدیریت محتوا وردپرس هستند، ارائه میشوند. امروزه بیش از 40 درصد سایتهای دنیا بر روی وردپرس طراحی شدند و برای همین نیاز بود که فضای میزبانی مخصوص این سیستم مدیریت محتوا طراحی شود.
هاست وردپرس هم از انواع مختلفی به مانند اشتراکی، اختصاصی و ابری هستند.
از ویژگی هاست خوب میتوان به امنیت، سرعت، کیفیت، پشتیبانی، پهنای باند، دیتابیس و … اشاره کرد.
سرور تقسیم به بخشهای مختلفی میشود که هر بخش آن، میزبانی یک سایت را به عهده دارد که آن را با نام هاست میشناسند.
طبق توضیحاتی که در بالا دادیم، شما ابتدا سایت و پروژه خودتان را بررسی کنید و طبق نیاز خودتان، یکی از انواع بالا را انتخاب کنید.
در این پست از rtweb سعی کردیم ببینیم که هاست چیست و با انواع مختلف آن آشنا شویم. انتخاب هاست مناسب یکی از اصلیترین مراحلی بود که در آموزش طراحی سایت از مبتدی تا پیشرفته به آن پرداختیم.
یادتان باشد به همان اندازه که هاست مناسب میتواند باعث رشد سایت شود، هاست بیکیفیت میتواند سایت شما را نابود کند. پس در انتخاب هاست، وسواس به خرج دهید و هاستی را بخرید که در ادامه مسیر برای شما مشکل ساز نشود.
دیدگاهتان را بنویسید